Onze Geschiedenis


In 1870 werd de Toornend timmerfabriek opgericht opgericht door de gebroeders Toornend. Zij focuste zich op de productie van hoogwaardige trappen en ingewikkelde timmerwerken. Al rond 1900 sierden vele Toornend trappen de  grote landhuizen van Haarlem, Bloemendaal en Aerdenhout. Na de tweede wereldoorlog veranderde de derde generatie Toornend het bedrijf in een aannemersbedrijf. Na verscheidene generaties werd in 1980 de ijzerhandel bij het bouwbedrijf gevoegd.  

Placeholder

De “ijzerboetiek” 1980


De “ijzerboetiek” opende op de hoek van de Eiken en Marnix-straat haar deuren in de lente van 1980. Wat begon als een kleine buurtwinkel voor schroefjes en boutjes evolueerde gestaag in een ruime voorraad professionele benodigdheden voor elke professional en doe-het-zelver.


Placeholder

Bouwbedrijf + ijzerhandel 1985


Deze foto komt uit 1985 met de auto’s van het toenmalige bouwbedrijf voor de ijzerhandel. Deze samenwerking zorgde voor een snelle en vakkundige service in beide organisaties.


Placeholder

Vandaag de dag


Tegenwoordig is er het één en ander veranderd en is de focus verschoven naar de ijzerhandel. Het bouwbedrijf sloot door de terugtrekkende markt haar deuren in 2010. Wij zijn er trots op dat onze Ijzerzaak tegenwoordig een begrip is in Haarlem.

Voor de professional en de doe-het-zelver

Onze Service


De ijzerzaak heeft een breed aanbod aan professionele (bouw) materialen en apparatuur. Door onze eeuwenlange ervaring in de bouw weten wij wat er belangrijk is bij een verbouwing. Wij helpen u graag om van uw klus een succes te maken.

 • Sleutelservice

  De ijzerzaak heeft een groot scala aan sleutels en machines in huis. Hierdoor kunnen wij bijna elk sleutelprobleem naar tevredenheid oplossen. Ook gecodeerde sleutels van auto’s en motoren kunnen wij in veel gevallen namaken.

 • Slotenservice

  Ook buiten de zaak zijn wij actief met sloten. Zo kunnen wij u helpen met de inbouw van een slot of de fabricage van een cilinder.

 • Advies

  Generatie op generatie hebben wij Haarlem mooier gemaakt. Wij weten dan ook als geen ander wat er voor nodig is om een klus te klaren. Als u (technische) vragen heeft over een klus of gewoon at informatie wilt inwinnen dan staan wij voor u klaar.

 • Bouwmbenodigheden

  Wij hebben voor bijna elke klus wel materiaal op voorraad. Ook specifieke materialen én gereedschappen kunnen wij zonder extra kosten voor u bestellen.

Sleutels

Sleutels


Autosleutels

Door de hedendaagse technologie moeten veel autosleutels voldoen aan een grote variëteit aan eisen. Wij kunnen door onze state-of-the-art sleutel apparatuur praktisch elke motorsleutel, met elke startonderbreking, dupliceren.

Naar autosleutels

Huissleutels

Rondom het huis heeft u veel verschillende sloten. Zo heeft u bijvoorbeeld een slot voor uw ramen, schuurdeur en voordeur. Wij kunnen alles kopiëren. Ook verkopen wij sloten met de hoogste veiligheidsgaranties.

Naar huissleutels

Motorsleutels

Motorsleutels zijn steeds vaker in het bezit van een startonderbreking. Wij kunnen door onze digitale machines praktisch elke motorsleutel, met elke startonderbreking, dupliceren. Vraag naar de mogelijkheden in de zaak.

Naar motorsleutels

Toebehoren

Door de hedendaagse technologie moeten veel autosleutels voldoen aan een grote variëteit aan eisen. Door onze jarenlange expertise kunnen wij praktisch elke autosleutel, met elke startonderbreking, kopiëren.

Naar toebehoren

Sloten

Bestel nu al jouw materialen online

De online IJzerhandel


De online ijzerhandel stelt je in staat om producten te zoeken en te bestellen. Afhankelijk van jouw behoefte kunnen wij de spullen in de winkel klaarzetten of versturen. In de Bomenbuurt komen wij de spullen zelfs kosteloos langsbrengen bij een minimale bestellingswaarde van €20. Nu kan je verder gaan met klussen zonder nog de deur uit te moeten!

Locatie & Contactgegevens


Openingsuren


Maandag – Vrijdag 09:00h – 17:30h

Zaterdag 09:00h – 17:00h

Zondag Gesloten


Contact


Adres Marnixstraat 136, 2023RK, Haarlem

Telefoon 023 5251350

Email ijzerhandel.Toornend@chello.nl